Krullen

CURLSYS® – De kniptechniek voor zowel natuurlijke krullen als gepermanent haar

CURLSYS® is de geregistreerde merknaam voor het revolutionaire gepatenteerde knipconcept van Brian McLean. Het concept bestaat uit speciale technieken en er wordt gebruik gemaakt van gepatenteerde speciaal ontwikkelde scharen. Voordat een salon het CURLSYS®-logo mag dragen moeten medewerkers meerdaagse trainingen succesvol doorlopen. Inmiddels mogen wij ons CURLSYS® Masterclass Salon noemen.

In tegenstelling tot de algemene kniptechniek waarbij een bundel haar recht afgeknipt of ingeknipt wordt, wordt bij de CURLSYS®techniek een curve geknipt in een bundeltje haar dat van nature al bij elkaar hoort. Door de speciale ronde kniptechniek valt het mooi met de krul/slagrichting mee. Het haar wordt minder zwaar, voller bij de hoofdhuid en punten zullen krullen in plaats van pluizen.

Maar waarom hebben krullen een speciale kniptechniek nodig?

De ene krul is de andere niet

Dik of fijn haar met een slag, kroes haar, sterk krullend haar, gepermanent haar- er zijn zoveel verschillende soorten krullen, en elke krul heeft zo zijn eigen behoefte. De ene krul heeft ondersteuning nodig zodat het beter krult, de andere krul krult zo stevig in dat het juist wat lucht nodig heeft. Het CURLSYS®-concept voorziet in deze verschillende behoeften. Er wordt eerst gekeken naar het soort krul, en vervolgens wordt er bepaald welke kniptechniek het beste past bij deze specifieke krul. Tevens worden de verzorgings- en stylingsproducten op de krul afgestemd. Want ook bij de stylingsproducten geldt; de ene krul is de andere niet! Zie onderaan deze pagina voor de verzorging van krullend haar.

Waarom heeft de ene persoon krullen en de andere niet? Dit heeft alles te maken met de vorm van de haarkiem, oftewel de oorsprong van het haar in de hoofdhuid. Staat de haarkiem loodrecht op de hoofdhuid, dan zullen de haren een ronde doorsnede hebben, en glad en compact zijn. Staatn de haarkiemen schuin ten opzichte van de hoofdhuid, dan is de doorsnede van de haren ovaal, en is het minder glad. Hoe schuiner de haar ten opzichte van de hoofdhuid, hoe meer het haar krult. 

CURLSYS®- ook geschikt voor steil, fijn of weerbarstig haar

Laat je overigens niet misleiden door de naam. De technieken zijn ook toepasbaar op bv fijn haar om volume te creëren of op dik haar om het lichter te maken. Openvallende platte kruinen kunnen zo geknipt worden dat ze beter vallen in het haar. Bij de CURLSYS® methode wordt er rekening gehouden met de natuurlijke valling van het haar waardoor het uiteindelijk mooier en beter valt.

Helaas is CURLSYS® niet geschikt voor afro-haar.

De voordelen van CURLSYS®:

– Creëert sterke of zachte krullen met structuur
– Verdubbelt het volume zonder ‘slicen’, behoudt de natuurlijke kwaliteit van het haar
– Onzichtbare natuurlijke krullen komen weer te voorschijn
– Versterkt de veerkracht en vitaliteit
– Uitgegroeide permanenten worden veerkrachtig
– Door de speciale manier van uitdunnen komt er meer lucht tussen dik en sterk krullend haar waardoor dit minder zwaar en droog aanvoelt.
– Openvallende kruinen zullen beter vallen